"Precízek csak akkor lehetünk, ha az adott szakterületen maximálisra képezzük magunkat!""

 • Szemöldök tetoválás
  SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS
 • GY.I.K.
  GY.I.K.
 • Sminktetoválás
  SMINKTETOVÁLÁS
 • Areola (mell) tetoválás
  AREOLA (MELL) TETOVÁLÁS

  Mi az areola (mellbimbó-udvar) tetoválás?

  Areola pigmentáció az a folyamat, amelynek során orvosi tetoválással pigmentálok festéket a mellbimbó körül, valamint 3D technikával mellbimbót imitálok. A látvány abszolút élethű, kidomborodik a sima felületből úgy, hogy ezzel az álcázás technikával az eredetihez hasonló lesz az eredmény. Évekkel ezelőtt még betegség után nem rekonstruálták újra a mellet, hanem melltartóba helyezhető, úgynevezett kivehető tasakot adtak a páciensnek. Az utóbbi 20 évben felgyorsultak az orvosi rekonstrukciós műtétek, így mára már hazánkban is szinte minden nő részesülhet mell eltávolítás után implantátummal. Ilyenkor a saját bőrt használják, így mire az implantátummal együtt meggyógyul a terület, a heg is meglátszik, illetve bimbó és bimbóudvar nélküli mell lesz a végeredmény.

 • ALOPÉCIA TETOVÁLÁS
  ALOPÉCIA TETOVÁLÁS

  Az alopecia areata egy előre nem látható autoimmun bőrbetegség, amelynek következményeként az érintett személynek foltokban hull a haja, helyenként kopaszodik. Az alopecia areata gyakran egy-egy család több tagjánál is előfordul, s ezekben a családokban olyan autoimmun betegségek is kialakulhatnak, mint a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa), lupus erythematosus és vitiligo. Gyakran kromoszóma-rendellenességben szenvedő, pl. Down-kóros betegeknél is megjelenik. Az alopecia areata mintegy négymillió európait érint, tekintet nélkül az életkorra vagy etnikai származásra.

 • Ajakhasadék tetoválása
  AJAKHASADÉK TETOVÁLÁSA

  A nyúlszáj, vagy cheiloschisis egy, a felsőajak hasadékával együtt járó születési rendellenesség. A betegség eredete a mai napig tisztázatlan, de valószínű, hogy több környezeti tényező együttes hatása szükséges a kialakulásához. Súlyosságától függően a betegség érintheti csak az ajkakat vagy akár az egész szájüreget is. A nyúlszáj a felsőajak nyílt hasadásával jár együtt, ez hozza létre a jellegzetes szájformát.

 • HAJTETOVÁLÁS
  HAJTETOVÁLÁS

  Kopaszodás elleni fejbőrtetoválás

  A mikro hajpigmentáció (hajtetoválás) módszerét a tudomány, a művészet, a kreativitás, és a kozmetika kifejlesztett kombinációja adja. Ez az jelenti, hogy Ön egy biztonságos módszert talált, mely maximális esztétikai eredményt nyújt. Biztos lehet benne, hogy hajának, fejbőre állapota képzett kezekbe kerül.

 • VITILIGO TETOVÁLÁS
  VITILIGO TETOVÁLÁS

  A vitiligo (Leucopathia acquisita) egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a működő melanociták. Az átlagos életkor, amikor előjön, 20 év. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök és anogenitális rész körüli bőr és az alsó végtagokon a sípcsont feletti bőr. Az érintett bőrfelület általában fehér hatást kelt, konvex élei vannak, és változó számban és kiterjedésben lehet jelen. A vitiligo oka ismeretlen, a betegség jelenleg nem gyógyítható, csak kezelési módszerek léteznek.

 • SECRET CONTOUR
  SECRET CONTOUR

  Ma a testünk, bőrünk ápolásához hozzátartozik a rendszeres epilálás, az intim területek teljes szőrtelenítése, vagy finomabb, diszkrét fanszőrzet meghagyása a szeméremdombokon. Nem kell ahhoz feltétlenül hormonváltozás, vagy változó kor, hogy testünkön a hajszálak, szőrszálak elveszítsék pigment tartalmukat. Van, akinek már egészen korán, 18-20 évesen előbukkannak az első ősz hajszálak… és ezek a pigment-hiányosságok megjelennek sajnos az intim területen is.

Bartus Márta vagyok orvosi és smink mikropigmentáló

Köszönöm, hogy honlapomra látogatott. Valószínűleg azért kereste meg weboldalam, mert Ön úgy gondolja, hogy a problémája megoldására az orvosi tetoválás (mikropigmentáció) a megoldás. Szeretnék kérdéseire, esetleg felmerülő kételyeire választ adni. Amennyiben az alább leírt gyakori kérdések-válaszok sorozatán kívül más kérdése lenne, forduljon bizalommal hozzám személyesen, telefonon, illetve e-mailon keresztül. Bízom benne, hogy minden kérdésére kielégítő választ tudok adni.

Várom hívását, vagy fotóval és telefonszámmal ellátott e-mailjét.

 

 Gyakran ismételt kérdések:

 

Ajakhasadék tetoválása

Kezelőorvosommal konzultáljak előtte?

Mindenképpen javaslom, hiszem ajakhasadék esztétikai műtétkor több lemez is beültetésre kerül, így előzetesen orvosa véleményét is tanácsos kikérni.

Kinek ajánlom?

Azoknak, akik ezzel az esztátikai problémával élnek, zavarja őket, és a rekonstrukciós műtétek után is úgy gondolják, hogy szeretnének egy szép, és természetes szájformát. Ezzel a módszerrel teljesen kialakítható a száj formája, színe. Széleit egy természetes pigment színnel kiválasztva, gyönyörű, és telt ajkakat lehet sminktetoválni. A Nouveau Contour orvosi és sminktetoválógép a legtökéletesebb eszköz ehhez a technikához, mert a medical funkciójával a bőr megvastagodott szöveteit is érzékeli, így egyformán injektálja az ép, és a sérült bőrfelületet is. A kialakított szájszélek után a lágy besatírozás a szájak feléig egy természetes, és egészséges hatást kölcsönöz az ajkaknak.

Mennyire fáj?

A száj sminktetoválás nem jár komoly fájdalommal, de mivel a bőrbe tű segítségével juttatunk be pigmenteket, a vendég minden esetben érez kellemetlen, enyhe fájdalmat. A fájdalom csökkentésére helyi érzéstelenítőket használunk.(Lidocain és származákait, Tetracaint, Ultracaint) Amennyiben Lidocain érzékenységről tudunk, tájékoztasson, hogy más hatóanyagú érzéstelenítőt használjak!

 

Hajtetoválás

A beavatkozás után lehet-e sapkát hordani?

A beavatkozás utáni első 24 órában kerülje, aztán viszont igen!

Bedagad-e?

Nagyon minimális bőrpír keletkezik de néhány óra elmúltával az is eltűnik.

Fájdalmas-e a beavatkozás?

Nem, abszolút nem fáj. A hajtetoválás - mikropigmentációs beavatkozáskor csak az epidermiszen - bőr felső hámrétegén dolgozok, ezáltal a beavatkozás teljesen fájdalommentes, inkább érzékeny a terület, de lehetőség van 20% -os Lidocain oldattal még az érzékenységet is lenullázni

Hány alkalom elég a végleges cél eléréshez?

Általában kettő alkalom elég. Kettő beavatkozás kell, egy hónap elteltével, mivel a második alkalommal tovább sűrítjük és varázsoljuk természetessé a "hajviseletét"

Kezelés utáni mivel ápoljam?

A kezelés árába tartozik egy speciális "after care" krém, csak és kizárólag ezzel szabad kezelni a felületet, semmi más egyébbel házilag, vagy patikai kenőccsel nem szabad.

Kiknek javasolt?

Orvosi mikropigmentációs és kiemelkedő esztétikai eredményeink miatt számos okból, indokkal veszik igénybe egyre többen a hajtetoválást. Ezek:

 • felül és elől teljesen kopasz férfiak, akik röviden tervezik hordani a hajukat
 • változó korban lévő nők, akiknek a fejtetejükön diffúz ritkulás és kopaszodás látható
 • kemoterápián átesett, átmenetileg kopasz férfiak
 • műtétből származó (baleseti és esztétikai pl. csíkkivételes hajbeültetés donori) sebhellyel rendelkezők
 • rossz FUE hajbeültetés korrigálása donor területen = nagy lyukak (férfiak és nők is)
 • akik szeretnék, ha sűrűbbnek hatna a hajuk

Kiknek nem javasolt?

Azoknak akik pl fejük elején kétoldalt teljesen kopaszok, és hosszan tervezik hordani a hajukat. Egyszerű a képlet: ha mellé kell pigmentáljunk, akkor csak rövid lehet a haja, ha pedig közé szeretne, mivel ritkás, akkor lehet hosszabb is.

Le kell-e előtte vágni a hajat?

Mindenképpen javasolt, már csak a fertőzésveszély elkerülése miatt is, hiszen a hajszálakon sokkal jobban "megtapadnak" a baktériumok Előtte egy alapos hajmosás, vágást kérek, hiszen 5-8 napig mellőzni kell a haj mosását. Ha sűríteni akarja a hosszúak között, akkor nem.

Mekkora területet lehetséges kezelni hajtetoválással?

Akár az egész fejtetőt.

Mennyi ideig kell vigyáznom rá?

Általában 5-8 napig mellőzni kell a strandolást, szauna, sport, közös fürdőket,erős fizikai terhelést, de a pár nap elteltével ugyanolyan teljes életet élhet mint előtte.

Mennyi ideig tart egy beavatkozás?

1-4 óra alatt egy egész fejtetőt be tudom sűríteni. Ha Önnek ennél kisebb területre kell, akkor rövidebb.

Mennyire lesz természetes? Mások nem veszik észre?

Abszolút rövid hajúaknak a megtévesztésig természetes hatást kelt.

Két fajta páciensnek javallott a hajtetoválás:

 • ritka, de normál hosszúságú (5+ cm) haj közé tetoválva vékony hajszálpigmentként, és
 • rövid 1 mm - 3 mm közötti hajszálak közé és mellé is lehet = ha nagyon kopaszodik valakinek a fejteteje, akkor később se hagyhatja meg hosszabbra

Akinek nem javasolom: 0,5+ cm hosszú haj mellé tetoválva már furcsán néz ki, ezért ha haj mellé tetoválok, akkor még egyszer: rövid 1-3 mm kell legyen a haj.

Mennyire tartós a tetoválás?

Években pontosan meghatározni nem lehet, 6 hónaptól - akár 3 évig is tart. Ez után fokozatosan elhalványodik, kikopik. De ez az idő függ a bőrtípustól és attól is, hogy mennyit tartózkodik napon,szoláriumban, mivel az UV sugarak hamarabb kifakíthatja a színt.

Milyen színek közül lehet választani?

Jelenleg 15 alapszínű mikropigment áll rendelkezésemre, amelyeket tovább kombinálva, keverve újabb és újabb árnyalatokat tudunk kidolgozni, ezért szinte bármilyen színt ki tudunk keverni.

Utána hegesedik, esetleg sebes lesz?

Nem jellemző. A beavatkozás alatt nincs semmilyen szintű vérzés, tehát hegesedés sincs.

Választhatom a THT- t ha már volt hajbeültetésem?

Igen, természetesen, a két módszer nem zárja ki egy mást, sőt erősíti, mivel ha a hajbeültetés sikeres is, sajnos sűrű nem lesz. A hajhagymákat az eljárás nem veszélyezteti mivel azok a bőr mélyebb rétegében helyezkednek el, mint amelybe a bevitt pigmentek kerülnek.

twitter share
© 2018 Bartus Márti Orvosi tetoválás