"Precízek csak akkor lehetünk, ha az adott szakterületen maximálisra képezzük magunkat!""

 • Szemöldök tetoválás
  SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS
 • GY.I.K.
  GY.I.K.
 • Sminktetoválás
  SMINKTETOVÁLÁS

Kopaszodás elleni fejbőrtetoválás

A mikro hajpigmentáció (hajtetoválás) módszerét a tudomány, a művészet, a kreativitás, és a kozmetika kifejlesztett kombinációja adja. Ez az jelenti, hogy Ön egy biztonságos módszert talált, mely maximális esztétikai eredményt nyújt. Biztos lehet benne, hogy hajának, fejbőre állapota képzett kezekbe kerül.

A mikro hajpigmentáció kezelés egyre népszerűbbé válik, és egyre nagyobb teret kap a köztudatban. Számomra vendégeim jelentik a legjobb marketinget, hiszen megosztják pozitív tapasztalataikat a világgal a kezeléssel, és a nevemmel kapcsolatban. Vendégeim úgy érzik, hogy az eljárás minden szempontból kedvező hatással volt életükre, önbizalmuk nőtt, önértékelésük is pozitív irányba változott.

A kopaszság több féle lehet, akár teljes, akár részleges, akár csak foltokban hiányzik a haj, ezzel a különleges módszerrel optikailag dúsabbnak hat a haj. Teljesen észrevétlen, diszkrét módszer. Sokakat, elsősorban a férfiakat zavarja a kopaszodás, de egyre több hölgy is szenved a táplálkozás és a modern kori betegségek miatt a krónikus hajhullástól. A férfiak hormonjai miatt sokkal hamarabb elindul a kopaszodás (természetesen nem mindenkinél) Amikor már mindent kipróbáltak, csodaszerek egész tárházát és csak nem nőtt vissza az áhított hajkorona, akkor érdemes elgondolkodni a hajtetováláson. A hajbeültetés nagyon kockázatos, drága és elsősorban fájdalmas, ráadásul ezt a módszert csak a saját, meglévő hajból lehet kivenni úgy, hogy hajhagymákat vesznek ki egy adott területről, és ültetik be oda, ahol hiányzik.

Így csak korlátozottan lehet átültetni haj mennyiséget. A hajtetoválás ezzel szemben egy fájdalommentes, lényegesen olcsóbb technológia. Azon a területen, ahol a haj kihullott (ennek oka különböző lehet, akár genetikai, akár betegség, akár baleset vagy műtét okozta) pótoljuk a fejbőrön, persze csak optikailag a hajat. Olyan a hatása, mint amikor valakinek van haja, de leborotválja, vagy hajvágó géppel letolják, és éppen kezd visszanőni. Igazából leginkább borostához lehet hasonlítani a végeredményt, csak ez a fejbőrön lesz. Azoknak kínál tehát ez biztonságos megoldást, akiknek amúgy is tüsi hajuk volt, géppel nyírták. (Akik hosszú, fésülhető hajat szeretnének, azoknak ez sajnos nem megoldás.) Viszont aki a hajtetoválást választja, annak garantáltan megnő az önbizalma, férfiasabb lesz a megjelenése.

A hajtetoválás a közösen megbeszélt és a kopasz fejbőrön előre berajzolt területen történik, bőrfelület érzéstelenítéssel. Az érzéstelenítés Lidocain folyadékkal, vagy géllel történik, nem injekcióval, de lehetőség van egyéni érzékenység szerint helyi érzéstelenítő injekciót is kérni. A hajtetoválás során pigmenteket injektálok a felületre. Időigényes ugyan, de nem fájdalmas! A terület nagyságától függően 1-4 óráig is tarthat az eljárás. Az ár szintén a tetoválandó terület nagyságától függ, épp ezért minden esetben javasolt egy személyes ingyenes konzultáció. A konzultáció alkalmával azt is megbeszéljük, hogy elegendő-e egy alkalom, vagy vissza kell jönni még egy sűrítő kezelésre, hiszen a fejbőr a kezelés alatt bepirosodhat, kicsit megduzzad, így a teljes gyógyulás után lehet látni a végleges állapotot.

Péter még 2013 őszén úgy érkezett hozzám, hogy felül hosszabbra növesztette a haját, speciális anyagokkal próbálta a hiányzó részt elfedni, és a hosszabbal takargatta. Több fejbőr-mikropigmentáció kezelés után a haját már olyan rövidre vágatta, amire egyébként is vágyott, elől a skalpívét is úgy alakítottam ki, ahogy ő szerette volna. Elmondása szerint senki nem vette észre a változást, mert fokozatosan sűrítettem, és a haját is fokozatosan vágatta rövidre. Ez az "optikailag hajsűrítő" módszer sem végleges, évente kell karban tartani hogy egységes és természetes maradjon, viszont tized annyiba kerül mint a hajbeültetés, kockázatmentesebb, és az eredmény azonnal észrevehető.

 

Amit tudni kell a hajtetoválással kapcsolatban:

 • hajtetoválás után nem lehet néhány napig sportolni, a hajas fejbőrt vízzel áztatni, hajat mosni, valamint nem szabad uszodába, szaunába, szoláriumba menni.

 • a hajtetoválás követően pár napig csak a speciális "After care"utóápoló krémmel szabad kezelni, valamint ügyelni kell a sterilitásra.

 • nem praktikus a kánikulai időszakban végezni, mivel utána nem érheti nap, viszont a sapka viselete nem javasolt, ráadásul nyáron izzad a fejbőr, ami szintén nem jó megoldás

 • Tartósságát pontos években meghatározni nem lehet, de a hajtetoválás tartósságát a színétől, sűrűségétől, valamint az UV hatás befolyásolja. Egyéntől függően 2-4 év a tartóssága, és lassan elhalványodva eltűnik.

Hajhiányának eltüntetésére semmiféleképpen ne egy hagyományos tetováló szalont keressen fel, mert az végleges módszer, egész életében úgy kell viselnie, hogy a kiválasztott szín évek múlásával elütő lehet az őszülő hajszálaktól, sőt a formája is változhat a gravitáció hatásaitól.

Hajtetoválás ára: 75.000-300.000.-ft között van, ez függ a terület nagyságától, és hogy hány alkalommal kell megismételni. Mindenképpen előzetes konzultáció szükséges. Az összeg az elkészült árat tartalmazza, nem egyszeri alkalommal értendő.

twitter share

Blogbejegyzések

© 2019 Bartus Márti Orvosi tetoválás