"Precízek csak akkor lehetünk, ha az adott szakterületen maximálisra képezzük magunkat!""

 • Szemöldök tetoválás
  SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁS
 • GY.I.K.
  GY.I.K.
 • Sminktetoválás
  SMINKTETOVÁLÁS
 • Areola (mell) tetoválás
  AREOLA (MELL) TETOVÁLÁS

  Mi az areola (mellbimbó-udvar) tetoválás?

  Areola pigmentáció az a folyamat, amelynek során orvosi tetoválással pigmentálok festéket a mellbimbó körül, valamint 3D technikával mellbimbót imitálok. A látvány abszolút élethű, kidomborodik a sima felületből úgy, hogy ezzel az álcázás technikával az eredetihez hasonló lesz az eredmény. Évekkel ezelőtt még betegség után nem rekonstruálták újra a mellet, hanem melltartóba helyezhető, úgynevezett kivehető tasakot adtak a páciensnek. Az utóbbi 20 évben felgyorsultak az orvosi rekonstrukciós műtétek, így mára már hazánkban is szinte minden nő részesülhet mell eltávolítás után implantátummal. Ilyenkor a saját bőrt használják, így mire az implantátummal együtt meggyógyul a terület, a heg is meglátszik, illetve bimbó és bimbóudvar nélküli mell lesz a végeredmény.

 • ALOPÉCIA TETOVÁLÁS
  ALOPÉCIA TETOVÁLÁS

  Az alopecia areata egy előre nem látható autoimmun bőrbetegség, amelynek következményeként az érintett személynek foltokban hull a haja, helyenként kopaszodik. Az alopecia areata gyakran egy-egy család több tagjánál is előfordul, s ezekben a családokban olyan autoimmun betegségek is kialakulhatnak, mint a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa), lupus erythematosus és vitiligo. Gyakran kromoszóma-rendellenességben szenvedő, pl. Down-kóros betegeknél is megjelenik. Az alopecia areata mintegy négymillió európait érint, tekintet nélkül az életkorra vagy etnikai származásra.

 • Ajakhasadék tetoválása
  AJAKHASADÉK TETOVÁLÁSA

  A nyúlszáj, vagy cheiloschisis egy, a felsőajak hasadékával együtt járó születési rendellenesség. A betegség eredete a mai napig tisztázatlan, de valószínű, hogy több környezeti tényező együttes hatása szükséges a kialakulásához. Súlyosságától függően a betegség érintheti csak az ajkakat vagy akár az egész szájüreget is. A nyúlszáj a felsőajak nyílt hasadásával jár együtt, ez hozza létre a jellegzetes szájformát.

 • HAJTETOVÁLÁS
  HAJTETOVÁLÁS

  Kopaszodás elleni fejbőrtetoválás

  A mikro hajpigmentáció (hajtetoválás) módszerét a tudomány, a művészet, a kreativitás, és a kozmetika kifejlesztett kombinációja adja. Ez az jelenti, hogy Ön egy biztonságos módszert talált, mely maximális esztétikai eredményt nyújt. Biztos lehet benne, hogy hajának, fejbőre állapota képzett kezekbe kerül.

 • VITILIGO TETOVÁLÁS
  VITILIGO TETOVÁLÁS

  A vitiligo (Leucopathia acquisita) egy szerzett idiopatikus rendellenesség, ahol hiányoznak a működő melanociták. Az átlagos életkor, amikor előjön, 20 év. A leggyakrabban érintett testrészek az arc, a kézfej, a hónalj, a köldök és anogenitális rész körüli bőr és az alsó végtagokon a sípcsont feletti bőr. Az érintett bőrfelület általában fehér hatást kelt, konvex élei vannak, és változó számban és kiterjedésben lehet jelen. A vitiligo oka ismeretlen, a betegség jelenleg nem gyógyítható, csak kezelési módszerek léteznek.

 • SECRET CONTOUR
  SECRET CONTOUR

  Ma a testünk, bőrünk ápolásához hozzátartozik a rendszeres epilálás, az intim területek teljes szőrtelenítése, vagy finomabb, diszkrét fanszőrzet meghagyása a szeméremdombokon. Nem kell ahhoz feltétlenül hormonváltozás, vagy változó kor, hogy testünkön a hajszálak, szőrszálak elveszítsék pigment tartalmukat. Van, akinek már egészen korán, 18-20 évesen előbukkannak az első ősz hajszálak… és ezek a pigment-hiányosságok megjelennek sajnos az intim területen is.

A betegség lényege az, hogy külső vagy belső hatásra a hajtüszők sejtjei módosulnak, ennek következtében az immunrendszer testidegen anyagként azonosítja őket, s ellenanyagot termelve pusztítja őket. Az immunrendszer sejtjei - a fehérvérsejtek - megtámadják a hajtüsző gyorsan növő sejtjeit, ahol a haj képződik. A haj ezért tovább nem növekedik, majd kihull a hajhagymából. Ez bármely életkorban bekövetkezhet, s a népesség 1%- át érinti, ezek főleg gyermekek. Az érintett személyek hajtüszői kicsik, ezért rendkívüli mértékben lelassul a haj növekedése. Az alopecia areata betegségben szenvedő embereknél gyakrabban jelentkezik pajzsmirigy-rendellenesség, atópiás ekcéma, szénanátha vagy asztma. Az alopecia areata nem fertőző s táplálkozási eredetű bőrbetegség. Más egészségi problémához hasonlóan olykor stresszhelyzet váltja ki, ez azonban nem okvetlenül áll minden esetre. A nem veszélyezteti az életet, nem jár fizikai fájdalommal, emocionális szempontból azonban nagyon is megterhelő. Az alopecia areata betegséget leggyakrabban a fedezi fel, rendszerint ugyanis kezdeti stádiumában alig felismerhető

Az alopécia stresszt okoz, és a pszichikai állapotának romlásához vezet. Mivel a kopaszodás következtében jelentős mértékben megváltozik az érintett személy kinézete, ezért egyesek kerülik a társaságot, szociális szorongásban, sőt depresszióban is szenvedhetnek. Súlyos esetekben, amikor a kihullott haj újranövésének esélye minimális, a betegeknek szükségük van arra, hogy szakemberrel beszéljék meg a problémát. Mindig létezik valamiféle esély a betegséget kísérő problémák vagy legalábbis enyhítésére.

Itt nyújthat segítő kezeket az orvosi mikropigmentálás a páciens életébe. Megoldást ad arra, hogy visszanyerje önbizalmát, kihullott szemöldökét szálazott 3D technikával újra visszanyerheti, hiányos, vagy teljesen elveszített szempillája helyére szemhéjkontúrt, vagy füstös, azaz "smoky eyes" technikát alkalmazva újra kifejezővé váljon a tekintete. Férfiaknál a fejbőr mikropigmentáció (hajtetoválás) jöhet szóba, amivel újra férfias megjelenését kaphatja vissza. Az alopécia orvosi tetoválás ára, területtől és nagyságtól, valamint testtájéktól függ.

twitter share
© 2018 Bartus Márti Orvosi tetoválás